Sivut

perjantai 18. syyskuuta 2020

Nestepeittain osa 1

 Heräs halu ruveta peittaamaan siemenet. Tähä asti menty joko osto siemenellä tai sitte omilla peittaamattomilla. Jotenki tuntunu, että peitattu siemen kestäis paremmi vallitsevia olosuhteita. Tiiä sitten onko vaikutusta, mutta kun itse voi peitata siemenet niin sitten voi pitemmällä aikavälillä seurata onko vaikutusta. Samalla pääsis ihte valitsemaan aineet millä peittaa siemenet.

Asiaa toki edesauttaa, että varastosta löytyy valmiina noin 3,5 metrin viljaruuvi. Isä muisteli kylläkin, että sitä pitäisi entrata alkupätkän osalta. Muisteloissa esiintyi huonoa kuljetuskykyä. Epäili, että ruuvinlehti olis kulunu. Mutta siitä enemmän jahka kerkiän vähä tutkailla ruuvia.

Tarkoitus tehdä ruuville jonkinlainen runko renkaitten päälle. Näin pystyn liikuttelemaan ruuvia helposti peittauspaikalle ja saan ruuvin aina samaan suotuisaan asentoon. Tai siis samasa asennosahan se tulee vastaisuudessa sitten säilöttyä ja käytettyä.

Aikani nettiä selaillessa löysin kohtuu hintaisen setin missä oli pumppu, paineensäädin, pohjaventtiili, suutinrunko ja muutama vaihtosuutin. Pumppu toimii 12 voltin tasasähköllä, joten hankintalistalle tuli vielä virtalähdekkin. Omista varastoista ei tällä kertaa sopivaa poweria löytynyt. Tällä kertaa päätin kokeilla kiinalaista poweria.


Päätin sijoittaa laitteet yhdelle levylle jonka voin nopeasti laittaa peittaimen runkoon ja ottaa siitä myös pois ja varastoida lämpimässä. Näin pysyy pumppu ehjänä eikä jäädy pakkasilla.

Paineensäädintä kiinnittäessä meinasi tulla tenkkapoo. Ajattelin alunpitäen, että sellasella putkikiinnikkeellä laitan sen kiinni levyyn. No sitten kun putkikiinnikettä tarttis niin niitähän ei mistään löydä. No onneks sattui löytymään hyllystä pakoputkiklemmari, pätkävesiletkua ja jatkomutteri. Hitsasin jatkomutterin klemmariin kiinni ja letkua klemmarin ja paineensäätimen väliin. Avot ku tuli hyvä. Ilman letkua välisä ei paineensäädin olisi kiristynyt klemmarilla vaan jäänyt hölskymään.


Poweriin nappasin johdon rikkinäisestä ledi-valonheittimestä. Sitte sommittelin osaset levylle. Nurkkiin pitää vielä porata kiinnitysreiät joista saa kiinnittää aikanaan putkirunkoon kiinni. Yllättävästi saa tommoseen sommitteluunkin menemään aikaa. Vaikka lopputulosta kahtomalla aattelee, että no eihän siinä mitään muuta vaihtoehtoa ees oo. Mutta kylläpä sitä monehe eri paikkaha tuli noitaki kolmea palikkaa kokeiltua.


Kokeiltiin ihan vedellä tuota pumppua niin kylläpä se mukavasti vettä ruutas ulos. Pitää varmaan vähän ruutata vettä suuttimenkin läpi. Näkee viuhka kuvion ja voi siitä vähän laskeskella ja päätellä minkälaisen kiinnityksen rakentaa ruuvin kylkeen.

Mutta nyt olis tämä tsydeemi polkastu alulle. Aika näyttää mite homma tästä jatkuu. Mutta nyt sitten seuraaavaks pitää siirtyä ruuvin kimppuhu. Mutta siitäpä sitte ens kerralla jahka kerkiää sen kimppuhu.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti