Sivut

lauantai 29. heinäkuuta 2023

Husokin lumilevy

Tämän kertasen puuhastelun ajatuksen siemen tuli jäläkikasvulta. Vanhempi poitsu rupes kinumaan mönkijää. Siinä sitte keskusteliin tärkiän kysymyksen äärellä. Miksi? Perusteluina oli, että sillähä voi lykkiä talavella lumia. Ahaa, mutta meillähä on husokin ruohonleikkuri nii siihen vois puuhastella lumilevyn.


Esi-isien mailla vaihettiin lämmitysmuotoa ja lämminvesivaraaja vaihtu samalla. Nappasin siitä palan. Sopivan kaarevaki kerta oli.

Jatkoin palasen yhteensä metrin mittaseks ja porasin alareunaan kululevylle kiinnitysreiät.



Lopuista vesivaraajan jäljelle jääneistä paloista tekasin jäykkärit levyyn.


Levyn kääntöakseliks kaivoin autotallin nurkasta telaketjun holkin ja tapin. Vois kuvitella, että kestää. 😁


Käännön akseli holkit paikoillaan. Yllättävin täsä kohtaa oli, että tappi pyöri hitsaustenki jäläkeen tosi keviästi. Ja lähti irtikki muutako nosti pois.


Koneeseen tulevan rungon tein 25x25 mm rhs-putkesta. Jotenki tuntu, että kaipas vahviketta nii laitoin levykolmion kärkeen. Samalla siihen sai nätisti värkättyä kulmasääjön levylle. Tekasin kolme reikää nii saa levyn suoraan ja molempiin suuntiin vinoon.


Semmone siitä tuli. Kiinnitys tulee etuakselille ja siitä vielä tuet runkoon. Aattelin sen tolleen, että puskuvoima menis runkoon eikä jäis pelkästään etuakseliin. Kuvaan lisää tuli vielä 12 voltin vinssi levyn nostolle. Laitoin samalla nostolenkin leikkuupöytäänki. Voi käyttää kesällä pöyän nostoon.

Yllätyin positiivisesti kuinka tymäkkäästi lykki lumia. Ketjuthan on takarenkaisa. Sillä nyt on tämä talavi lumia työnnelty sivummalle. Pitää jatkokehityksenä tekasta jostain sopivasta palikasta takapaino vielä. Saa vähä lisäpitoja takarenkaille.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti